KRIJIMTARIA

Vepra Orkestrale 

Symphony 1974 (Çmimi i Festivalit Internacional BEMUS-Beograd, 1974)

Concerto për piano dhe Orkestër simfonik, 1975 (Çmimi I-rë në Konkursin e RTV Prishtina)

Rrojtja, (Living), për kitarë e orkestër harqesh,1978 – Botim SHKK (Çmimi vjetor i ShKK për vitin 1982)

Metamorphosis, për flaut, piano, zë dhe orkestër harqesh, 1979 (Çmimi II në Konkursin e RTP)

Largo për orkestër harqesh, 1978 (ver.2012)

Concerto, për kitarë dhe orkestër harqesh, 1986

Laudatio Funebris (Cikli: Afreska arbëresh IV) për soprano dhe Orkestër harkor, 2004

The Return / Kthimi për mexosopran dhe Orkestër simfonik 2009

IMPRESIONE (Meditime dhe Vallja) për flaut dhe Orkestër 2012

Dialog Koncertant për flaut dhe Orkestër simfonik / Concert Dialogue for flute and symphonic Orchestra 2010

Vepra solistike – kamertale

Suitë për piano, 1969

Sonata për violinë dhe piano, 1970

Variacione për klarinetë, violinë dhe piano, 1971

Kuartet Harkor , 1972

Meditime, për flaut dhe piano, 1977

Petite Suite, suitë për kitarë solo, 1981 (Vepër obligative në Konkursin Ndërkombëtar të Kitarës, Beograd, 1985) – Botim SHKK / 1987 Botim

TRANSANTLANTIQUES 1987 „Panorama de la musique contemporaine pour Guitare“ volume N°1 / Në vitin 1991, në Monako, Suita botim në CD Philip Loli.

Sonata për kitarë, 1984

Fantasia in Si, për violinë e piano1985 – Botim SHKK

Prélude et étude për kitarë, 1992

Këmbanat arbëreshe (Preludium)  për piano, 1993 (Cikli : Afresk arbëresh I)

Etydë Nr. 1 për piano solo 1993

Etude për perkusione, 1997

Këngë popullore, për kitarë solo, 1998 / Botim në CD Chansons et Danses Ehat Musa

Dialogue perdu (‘Dialogjet e humbura’), për flaut, trio harkor, piano dhe Tape, 2000

Gurgullimë korale, vepër elektronike, 2000

Prishtina blues për piano solo 2001 / botim PEERMUSIC (Germany) –2008 / botim në CD-së në “Blues album”, Marcel Worms, Neetherlands -2008

Rêve nostalgique, vepër elektronike 2003 (porosi e ‘Amici della musica’- Cagliari)

Song of Tana, për klarinetë dhe piano, 2005

Kuintet („Antigoneon“) për Fl, Cl, Vl, Fg, dhe Pf, 2005 (porosi e ‘Pierrot Lunaire Ensemble’- WIEN)

Le tombeau oublié për piano solo 2007

Etude nr 2 për piano solo 2008

Kuartet frymor për Fl, 2 Cl in B, dhe Fg. 2010 (Çmimi I-rë në Konkursin e Ministrisë se Kulturës 2013)

Pesë skica (Petite suite) për Vlc. Solo 2012

IMPERSIONE (Meditime dhe Vallja) për flaut e piano 2012

Trois morceaux caractéristiques for Guitar 2018

Three Albanian Folk Songs for Guitar Trio 2019

Humoresques for Saxophone quartet 2020

Vepra vokale – instrumentale

Zogu i diellit, për 2 korno, 2 trombonë, c/bass, piano, batteria për dy instrumentistë (ptti. t.mil., gng., timp.), soprano dhe kor (SATB), teksti: Din Mehmeti 1981 – Botim SHKK

FLIJIMI, për solistë, kor 3 kavallë, c/bass, tupan, tam-tam, teksti nga « Ifigjenia » e Euripidit, 1983

ABC për tenor, kor, organo, piano, 1984

Lule e pavyshkur , kantatë për kor dhe orkestër sinfonike, 1988 teksti Enver Gjergjeku (Çmimi I për vepra vokalo-instrumentale, në Konkursin e RTV Prishtina, 1988)

Canti tradizionali liturgici, (Kantatë vogël) për tre solistë, kor, 2 flaut a becco, organo, timpani, 1993

Afresk arbëresh III, për solistë, oktet vokal (ose kor), organo, piano me katër duar, bandë manjetike dhe recitues, teksti: Eqrem Basha 1993 (Çmimi I-rë në Konkursin e

SHKK për vepër vokalo-instrumentale, 1993)

ICARE UBI ES, për mexosopran, kor, 3 timpani, gong, 2 piano, c/bass, soprano, teksti: P.Ovidius Naso-Metamorphoses 8, 232 1987 ( Icare ubi es, për sopran – version 2009)

MALLI i UDHETARIT për sopran, kor, 2 piano, Tape dhe narrator (Cikli: Afresk arbëresh III) 2008) teksti: Eqrem Basha 2008

Un soufle de chagrin’  për Mexosopran, Kor, Kuartet saksofonave, 2008

Kurr më s’do marrësh udhët e kurbetit për solist, kor mikst 2008

Laudate Dominum për solistë. Kor, 2 piano, perkusione 2010 (Çmimi I-rë në Konkursin e Ministrisë se Kulturës 2011)

Concerto Fantasy (cikli: Afresk arbëresh V) për violinë dhe kor mikst (Çmimi I-rë në Konkursin e Ministrisë se Kulturës 2012)

Kukuzeliana për Sopran solo, 2 violina dhe Kor femrash 2013

Kurorë glëmbash për Sopran solo, flaut, piano dhe kor /Afresk Arbëresh V/ 2014

RËNKIM FUNEBËR  për Sopran, Kor dhe Orkestër harkor teksti: Ali Podrimja 2014

Vajtimi për Violonçel Solo, piano dhe Kor, 2015

Deti i varreve të hapura për Kitarë Solo dhe Kor, teksti: Eqrem Basha 2015

In A (‘Di motra gushergjenda’) për 2 soprano solo, 2 piano ksilofon dhe batteri) teksti: popullor 2017

Vepra Korale (A Capella)

Lament of the Sea për kor mikst, teksti: popullor 2018

Ulu mal të dal hëna, për kor mikst, teksti: popullor 2011

Lagja e varfun (1968), teksti: Migjeni 1968 – Botim ‘Collegium Cantorum’

Asaman trëndafili çelës për kor trezësh

O frondens virgaRudi – Hildegard,  2018

Sharaveli, Sharavata , për kor mikst, teksti: popullor 2011

Te Deum , për kor mikst

Një tokë, një kokë, për kor femrash teksti:Fejzi Bojku, 1978

Xhike – Loke, për kor mikst, teksti: popullor 1982

Lule gjaku, për kor mikst (Çmimi I-rë në Konkursin e RTP për vepra për kor a cappella, 1988)

O zembra ime ku vate, kor mikst teksti: nga këndimet liturgjike të arbëresheve të Italisë 1993 (Cikli: Afresk arbëresh II)

AGNUS DEI për kor mikst 2007

Muzikë korale për kor fëmijësh

Fli vëllaçko, për kor fëmijësh teksti: Xhevat Beqaraj 1977 / Gjyshja, për kor fëmijësh e piano, 1977 / Gëzoni, për kor fëmijësh 1977 / Këngë punëtorësh, për kor fëmijësh teksti: Rushit Ramabaja 1977 / Pasaporta e dacit, për kor fëmijësh 1978 / Një tokë, një kokë, për kor fëmijësh teksti:Fejzi Bojku, 1978 / Harabeli, për kor fëmijësh dhe klarinetë bas, teksti:Qamil Guranjaku 1982 / Kur buzëqesh nëna ime, për kor fëmijësh 1982 / Agon një botë e re, për kor fëmijësh teksti: Eqrem Basha 1985 / Karkaleci për kor fëmijësh teksti: Rifat Kukaj 1982 / Varri i pionerit trim, për kor fëmijësh teksti: Rexhep Hoxha 1983 / Luante si qengj, për kor fëmijësh teksti: Vehbi Kikaj 1992

Solokëngë

Udhëtimi, për soprano dhe piano, teksti: Nebih Muriqi, 1969

Kthimi, për mexosopran dhe piano, teksti: Eqrem Basha 1993 (Çmimi I Konkursin e ShKK 1993 dhe Çmimi II në Festivalin VI të muzikës vokale në Tiranë më 1999)

Arbëresh Song for Soprano and Piano 2011

Muzikë për teatër

Ifigjenia në Aulidë, regj. Fadil Hysaj 1983

Venedikasja, regj. Faruk Begolli 1991

Kufiri me atdhe, regj. Teki Dervishi 1993

Kali i Trojës, regj. Fadil Hysaj 1994

Duke pritur Godonë, regj. Fadil Hysaj 1995

Othello, V. Shakespeare, regj. Liridon Cahani1995

Unë nuk e solla Doruntinën, regj. Faik Ispahiu 1997

Servisi i shpirtit, regj. Xhevat Qorraj 1997

Karriget, E. Ionesco, regj. Fadil Hysaj 1997

Pulëbardha, regj. Jeton Budima 1998

Odisea Shqiptare, koreodramë, regj. Abi Nokshiqi 1998

Kush më ka faj që jam shqiptar, regj. Enver Petrovci 1999

Fluturimi përmbi folenë e qyqes, regj. Ilir Bokshi 2000

Orestija Fadil Hysaj 2003

Muzikë filmi

Kohët e liga, 1997

Dhimbja, 1997

Fantazmat ladrojnë, 1998

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

SOCIAL LINKS

WordPress Image Lightbox