MUSIC

Orchestral Works 

Symphony 1974 (Award of the International Festival BEMUS, 1974)

Concerto for piano and symphonic orchestra 1975 (Symphonic Rondo, 1977)

Rrojtja, for guitar and strings orchestra, 1978 (Annual Award of the KCA for 1982)

Metamorphosis, for flute, piano, mezzosoprano and strings orchestra, 1979 Second Price at the RTV Pristina Competition

Largo for strings orchestra, 1978 (ver. 2012)

Concerto, for guitar and string orchestra, 1986

Laudatio Funebris for soprano and string orchestra 2004

The Return / Kthimi for mezzosoprano and symphonic orchestra

IMPRESIONE (Meditime dhe Vallja) for flute and Symphonic Orchestra 2010

Dialog Koncertant for flute and Symphonic Orchestra

Chamber and Solo Works

Suitë for piano

Sonata for violin and piano, 1970

Variacione for clarinet, violin and piano, 1971

Kuartet Harkor , 1972

Meditimefor flute and piano, 1977

Petite Suite, suite for solo guitar, 1981(listed as a compulsory work in the International contest for Guitar in Belgrade, 1985) 1987 Botim

TRANSANTLANTIQUES 1987 „Panorama de la musique contemporaine pour Guitare“ volume N°1 / Në vitin 1991, në Monako, Suita botim në CD Philip Loli.

Sonata for guitar, 1984

Fantasia in Si, për violinë e piano1985 – Botim SHKK

Prélude et étude for guitar, 1992

Këmbanat arbëreshe Arberesh Bells for piano . (Preludium) for piano, 1993

Etude No 1, for solo piano, 1993 për piano solo 1993

Etude for percussions, 1997

Këngë popullore, for solo guitar, 1998 Chansons et Danses Ehat Musa

Dialogue perdu (‘Dialogjet e humbura’)for flute, trio strings, piano and tape, 2000

Gurgullimë korale, electronic piece, 2000

Prishtina blues për piano solo 2001 / publisher PEERMUSIC (Germany) –2008 / published in "Blues album" CD Marcel Worms, Neetherlands -2008

Rêve nostalgique, electronic piece (commissioned by ‘Amici della musica’- Cagliari)

Song of Tana, for clarinet and piano, 2005

Kuintet („Antigoneon“) for Fl, Cl, Vl, Fg, dhe Pf, 2005 (commissioned by ‘Pierrot Lunaire Ensemble’- WIEN)

Le tombeau oublié for solo piano 2007

Etude nr 2 for solo piano 2008

Kuartet frymor për Fl, 2 Cl in B, dhe Fg. 2010 (First Prize, Ministry of Culture 2013)

Pesë skica (Petite suite) for Vlc. Solo 2012

IMPERSIONE (Meditime dhe Vallja) për flaut e piano 2012

Trois morceaux caractéristiques for Guitar 2018

Three Albanian Folk Songs for Guitar Trio 2019

Humoresques for Saxophone quartet 2020

Vocal and instrumental works

Zogu i diellit, for 2 corno, 2 trombones, c/bass, piano, batterie for two performers (ptti. t.mil., gng., timp.), soprano and choir (SATB), lyrics Din Mehmeti 1981 – Botim SHKK

FLIJIMI, for soloists, choir, 3 kavallë, c/bass, tupan, tam-tam, lyrics from « Ifigjenia » Euripid, 1983

ABC for tenor, choir, organo, piano, 1984

Lule e pavyshkur , cantata for choir and symphonic orchestra, 1988 lyrics Enver Gjergjeku (First prize, vocal instrumental pieces, RTV Prishtina, 1998)

Canti tradizionali liturgici, (Small Cantatata, for three soloists, choir, 2 flutes a becco, organo and timpan, 1993

Afresk arbëresh III, for soloists, vocal octet (or choir), organo, piano 4 hands, tape and narrator, lyrics: Eqrem Basha 1993 (Çmimi I-rë në Konkursin e

SHKK për vepër vokalo-instrumentale, 1993)

ICARE UBI ES, for mexosopran, choi, 3 timpani, gong, 2 piano, c/bass, soprano, lyrics: P.Ovidius Naso-Metamorphoses 8, 232 1987 ( Icare ubi es, for sopran - version 2009)

MALLI i UDHETARIT for sopran, choir, 2 piano, Tape dhe narrator (Cycle: Afresk arbëresh III) 2008) lyrics: Eqrem

Un soufle de chagrin’  for mexosopran, choir, saxophone quartet, 2008

Kurr më s’do marrësh udhët e kurbetit për solist, mixed choir 2008

Laudate Dominum for soloists, choir, 2 piano, percussions 2010 (First Prize, Ministry of Culture 2011)

Concerto Fantasy (cikli: Afresk arbëresh V) for violin and mixed choir First Prize , Ministry of Culture, 2012)

Kukuzeliana for solo sopran, 2 violins and female choir 2013

Kurorë glëmbash for sopran solo, flute, piano and choir /Afresk Arbëresh V/ 2014

RËNKIM FUNEBËR  for sopran, choir and Strings Orchestra. Lyrics: Ali Podrimja 2014

Vajtimi për Violonçel Solo, piano dhe Kor, 2015

Deti i varreve të hapura for solo guitar and choir, lyrics: Eqrem Basha

In A" (‘Di motra gushergjenda’) for 2 solo sopranos, 2 pianom xylophone and batterie) lyrics: traditional 2017

Choral Works (A Capella)

Lament of the Sea" for mixed choir, lyris: traditional 2018

Ulu mal të dal hëna, for mixed choir, lyris: traditional 2011

Lagja e varfun (1968), lyrics: Migjeni 1968 Botim ‘Collegium Cantorum’

Asaman trëndafili çelës për kor trezësh

O frondens virgaRudi – Hildegard,  2018

Sharaveli, Sharavata , for mixed choir, lyris: traditional 2011

Te Deum , for mixed choir

Një tokë, një kokë, për kor femrash teksti:Fejzi Bojku, 1978

Xhike – Loke, for mixed xhoir, lyrics: traditional 1982

Lule gjaku, for mixed choir First prize, RTP, for choir a cappella works 1988)

O zembra ime ku vate, mixed choir, lyrics: from liturgical singing of italian arbëresh 1993 (Cycle: Afresk arbëresh II)

AGNUS DEI for mixed choir 2007

Muzikë korale për kor fëmijësh

Fli vëllaçko, për kor fëmijësh teksti: Xhevat Beqaraj 1977 / Gjyshja, për kor fëmijësh e piano, 1977 / Gëzoni, për kor fëmijësh 1977 / Këngë punëtorësh, për kor fëmijësh teksti: Rushit Ramabaja 1977 / Pasaporta e dacit, për kor fëmijësh 1978 / Një tokë, një kokë, për kor fëmijësh teksti:Fejzi Bojku, 1978 / Harabeli, për kor fëmijësh dhe klarinetë bas, teksti:Qamil Guranjaku 1982 / Kur buzëqesh nëna ime, për kor fëmijësh 1982 / Agon një botë e re, për kor fëmijësh teksti: Eqrem Basha 1985 / Karkaleci për kor fëmijësh teksti: Rifat Kukaj 1982 / Varri i pionerit trim, për kor fëmijësh teksti: Rexhep Hoxha 1983 / Luante si qengj, për kor fëmijësh teksti: Vehbi Kikaj 1992

Solo Songs

Udhëtimi, for sopran and piano, lyrics: Nebih Muriqi, 1969

Kthimi, for mexosopran and piano, lyrics: Eqrem Basha 1993 First Prize, SHKK 1993 and Second Prize - Festival of Vocal Music in Tirana, 1999

Arbëresh Song for Soprano and Piano 2011

Stage music

Ifigjenia në Aulidë, directed by Fadil Hysaj 1983

Venedikasja, directed by Faruk Begolli 1991

Kufiri me atdhe, directed by Teki Dervishi 1993

Kali i Trojës, directed by Fadil Hysaj 1994

Duke pritur Godonë, directed by Fadil Hysaj 1995

Othello, V. Shakespear, directed by Liridon Cahani 1995

Unë nuk e solla Doruntinën, directed by Faik Ispahiu 1997

Servisi i shpirtit, directed by Xhevat Qorraj 1997

Karriget, E. Ionesco, directed by Fadil Hysaj 1997

Pulëbardha, directed by Jeton Budaima 1998

Odisea Shqiptare, choreodrama, directed by Abi Nokshiqi 1998

Kush më ka faj që jam shqiptar, directed by Enver Petrovci 1999

Fluturimi përmbi folenë e qyqes, directed by Ilir Bokshi 2000

Orestija Fadil Hysaj 2003

Film scores

Kohët e liga, 1997

Dhimbja, 1997

Fantazmat ladrojnë, 1998

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

SOCIAL LINKS

WordPress Image Lightbox
EN